Вітаємо з Лосаром

Вітаємо з Лосаром

🔥🐀🌈🎉. Вітаємо з Лосаром, тибетським Новим роком, роком Металевого Щура, який починається сьогодні, 24 лютого 2020! Бажаємо вам щастя, миру, достатку і благословінь в новому році!

🌺 Також сьогодні, в перший день Нового Місячного року за тибетським календарем в буддизмі починається період свята Чотрул Дучен, святкування Чудес Будди. Починаючи з цього дня протягом 15 днів поспіль відзначається Свято Великих Чудес – це одне з найбільших буддійських свят. Ці перші два тижні місячного року – річниця здійснення Буддою Шак’ямуні щодня все більших чудес. Вважається, що це «примножуючі» дні, коли всі заслуги і всі негативні дії збільшуються в 100000 разів.

🌹 У цей період традиційно робляться підношення Будді, Дакіні, Захисникам. Взагалі корисна будь-яка духовна діяльність, особиста практика, медитація. Важливо робити підношення вчителю або Ґуру, і трьом дорогоцінностям, як для накопичення «заслуг», так і в якості подяки за можливості в новому році. Також принесе користь підтримка духовних центрів і монастирів.

🌸 Також Свято Великих чудес – гарний період для допомоги нужденним. Сприятливо в ці дні розвішувати молитовні прапори, присвячуючи заслуги всім живим істотам, або обертати молитовні барабани з тією ж метою.

🙏🏻 Нехай цей рік принесе багато можливостей для розвитку Дхарми в Україні, нехай наша земля отримує благословення Учителів, нехай зростає підтримка величного Учення!