Лхабаб Дучен – одне з чотирьох найголовніших свят в буддизмі!

Лхабаб Дучен – одне з чотирьох найголовніших свят в буддизмі!

Свято припадає на 22 день дев’ятого місяця за місячним тибетським календарем. У цей день Будда Шак’ямуні, якому на той момент був 41 рік, повернувся в світ людей в місце Санкашья після тримісячного перебування в світі богів. Він відправився туди, щоб дарувати Вчення богам, що живуть в реальності бажань, а також щоб віддячити вченням Дхарми свою маму Майядеві, яка переродилася там після дарування йому народження. Далі, на прохання одного з учнів, Будда знову спустився на Землю.

Традиційно в цей день сприятливо практикувати і підносити молитви на благо всіх живих істот. Серед інших благих дій в цей день особливо сприятливо віддячувати своїм батькам за доброту поясненням їм Дхарми або іншими видами допомоги та підтримки. Будда Шак’ямуні дав вчення про доброту наших батьків по відношенню до нас, назвавши його “Сутра про глибоку доброту батьків і про те, як важко віддячити за неї”.

Будьте уважні! У цей день наслідки всіх думок, слів і дій, як благих, так і неблагих, збільшуються в 10 000 000 разів.

Завтра, 19 листопада, о 13:00 запрошуємо приєднатися до нас – ми будемо проводити ритуал Цетар – звільнення живих істот. Для киян – зустрічаємося о 13:00 біля входу в Рибальський ринок на Набережній. Беріть з собою гроші на викуп рибок і якщо є – тексти практики. Традиційно ми викуповуємо рибок, яких продають як наживку для ловлі хижих риб.

Світлих вам думок, глибокої практики і можливості здійснювати добрі вчинки на благо інших істот!

  • RIPA
  • Новини
  • Лхабаб Дучен – одне з чотирьох найголовніших свят в буддизмі!