Благий місяць (Сага Дава)

Благий місяць (Сага Дава)

Кульмінацією вважається п’ятнадцятий місячний день цього місяця (17 червня) – день, що був обраний Буддою Шак’ямуні для здійснення трьох великих діянь: Народження у цьому світі, Просвітлення та Відходу в Парінірвану. Тому для буддистів це потрійне найбільше свято у році − найсвятіший день. Цей день називається «Сага Дава Дучен». Сила благих і неблагих намірів і дій збільшується в 10 000 000 разів і більше.

У цьому місяці буддисти практикують паломництво та обхід навколо святих місць (кхора), відмову від тваринної їжі, алкоголю, сексуальних стосунків, практикують підношення ченцям, монастирям, пустельникам, бідним людям, тваринам і голодним духам, а також роблять підношення світильників. Також присвячують якомога більше часу практиці добрих справ, медитації і читанню молитв, мантр.

Духовна практика, як і благі справи, розпочаті в цей місяць, неодмінно будуть успішно завершені та принесуть плоди, очистять Вашу карму і дозволять зробити суттєвий крок вперед у духовному просуванні та добробуті. Також цей час вважається особливо сприятливим для очисних практик. Будьте пильні, робіть добрі вчинки, нехай цей місяць буде для вас щасливим!
ОМ МУНІ МУНІ МАХА МУНІЄ СУХА!